Forskningsprogrammer

IT Funk - IT for funksjonshemmede

IT Funk har vært Norges forskningsråds prosjekt "IT for funksjons­hemmede". Prosjektperiode: 1998 - 2012. Programmet videreføres ikke i en ny periode.

Universell utforming og tilgjengelighet for alle
IT Funk har bidratt til at mennesker med nedsatt funksjonsevne får bedre tilgang til informasjons- og kommunikasjons­teknologi og derigjennom til samfunnet. IKT-baserte produkter og tjenester som utvikles for det allmenne markedet skal kunne brukes av alle, med minst mulig ekstra bryderi og utgifter. Prosjekter som har gitt økt tilgjengelighet til utdanning/opplæring og arbeid, har blitt prioritert.

IT Funks nyhetsbrev
For varsel om oppdateringer/nyheter på IT Funks nettsider:

Ny ”Design for alle-pris” på Designdagen 2009

På Designdagen 11. mars ble det for første gang delt ut en egen "Design for alle-pris". Norsk Designråd ønsker med denne nyopprettede prisen å belønne bedrifter og designere som gjør en innsats for å utvikle brukervennlige og intuitive produkter eller løsninger som kan brukes av alle. Hardanger Bestikk vant prisen for bestikkserien Tuva.

IT Funk og Norsk Designråd har i flere år samarbeidet om prisutmerkelser innen Design for alle. Tidligere var dette en kategori under Merket for God Design. Bakgrunnen for å opprette en egen pris, var et ønske om å få ytterligere fokus på Design for alle som en lønnsom strategi for nyskaping. "Design for alle-prisen" henger høyt og blir juryert etter samme system som Hedersprisen for god design.

Vinneren av årets ”Design for alle-pris” er nærmere omtalt i artikkelen Tar grep om bestikkmarkedet, på Norsk Designråds nettsider. Du kan lese mer om årets prisutdelinger på adressen: http://www.norskdesign.no/nyheter/category152.html.

Utstilling

Mellom 19. mars og 26. april står utstillingen ”Merket for god design og Unge talenter” på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter) i Oslo. Der vil samtlige av årets mottakere av Merket for god design stilles ut sammen med vinnerne av Hedersprisen for god design, Klassikerprisen for god design, Miljøprisen og ”Design for alle-prisen”. Prosjektene som gikk til topps i konkurransen Unge talenter vil også være representert. Utstillingen er gratis og åpen for alle.

Dette dokumentet ble første gang publisert 12.03.2009, og ble sist oppdatert 01.10.2012.


Forskningrådets logo
 Forskningsprogrammer

epost-ikon post@forskningsradet.no
kontakt-ikon 22 03 70 00
fax-ikon 22 03 70 01
brevpost-ikon Postboks 2700 St.Hanshaugen 0131 Oslo
besøksadresse-ikon Stensberggata 26